2012. március 2., péntek

Uborkás szappan Aloe verával és zöld agyaggal


Ennek a szappanomnak hasonló az alapja, mint a körömvirágos szappanomnak, csak körömvirág tea és körömvirág olaj helyett uborkalével, Aloe verával és zöld agyaggal készült.

Összetevők: Friss uborkalé, Aloe vera gél, zöld agyag, olívaolaj, kókuszvaj, lenmagolaj, bio kakaóvaj, termelői méhviasz, shea vaj, reszelt uborka, pár csepp 100% tisztaságú citrom és borsmenta illóolaj

Az uborka felfrissíti, hűsíti, hidratálja, feszesíti  a bőrt. Gyulladáscsökkentő, fiatalító, tisztító, nyugtató hatású.
Az Aloe vera gél nagyon jó gyulladáscsökkentő, nedvességmegkötő, hűsítő, antioxidáns hatású. Segíti a sebgyógyulást, kiváló sejtmegújító, bőrmegújító.
A zöld agyag gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben. Remek tisztító, méregtelenítő, bőrpuhító, hámsejt eltávolító hatású. A 3-5 rétegű ásványi szerkezet minden más agyagnál erősebben vonzza magához a szennyeződéseket, így használata után a bőr megújult, puha és sima lesz. A zsíros, pattanásos bőrre rendkívül jótékony tisztító, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatása miatt.
Az olívaolaj hidratálja, feszesíti, fiatalítja, megújítja a bőrt. 
kókuszvaj hidratálja a bőrt, és antibakteriális hatású. 
A lenmagolaj gazdag vitaminokban és nyomelemekben. Sejtregeneráló, bőrápoló hatású. 
A kakaóvaj hidratálja, lággyá, puhává teszi a bőrt. Regeneráló hatású.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz puhítja, feszesíti a bőrt. Baktériumölő és nyugtató hatású. 
sheavajnak magas a vitamintartalma, nagyon jól hidratája, táplálja a bőrt, enyhíti az ekcémás tüneteket.
borsmenta illóolaj antimikrobiális, frissítő, helyi érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatásokkal rendelkezik, stimulálja a bőrvérkeringést. Segíti a koncentrálást, nagyon jó inspiráló. Lehűti az érzéelmeket és tetterőre változtatja a fáradtságot.
A borsmenta illóolaj egyik ismert mellékhatása, hogy kisgyermekeknél belélegzéskor (inhalálás) légzésbénulást válthat ki (Kratschmer-Holmgren reflex) és emiatt 3-5 éves korig ellenjavallt a használata az orr környékén, ill. az orrban. Homeopátiás kezelések esetén szintén ellenjavallt az alkalmazása.
A citrom illóolaj fertőtlenítő, antimikrobiális és antivirális hatású.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése